Edith Stein School en Lambertusschool in E-waste Race!

Ouders, buurtbewoners, iedereen kan helpen door eens goed in de kast te kijken en alle afgedankte spullen aan te melden op de website: www.ewasterace.nl zodat het op een vooraf afgesproken tijd opgehaald wordt door scholieren. Op deze website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden.

De E-waste race is een leuke en zinvolle manier om aandacht te vragen voor een groot en snelgroeiend probleem, een gevolg van de consumptiemaatschappij. Elektronisch afval bevat tot 38 verschillende chemische elementen, en giftige stoffen zoals lood, kwik en cadmium. In een mobieltje wel 100 verschillende soorten grondstoffen, goud, zilver, ijzer, kwik, tantalium, nikkel, aluminium, meestal afkomstig uit mijnen in Congo. Recyclen is dus heel belangrijk.

De E-waste race loopt tot 19 april en is een initiatief van Timmy de Vos en wordt ondersteund door Utrecht Sustainability Institute, UtrechtInc en Wecycle. Voor meer informatie en contactgegevens gaat u naar de website www.ewasterace.nl. Kijk ook eens op de facebook pagina en twitter @ewasterace