Kerstafette Haarsteeg van start

Ondanks de kou zat de sfeer er al goed in. Anita van Oort en Angelique van Hulten van Koninklijke harmonie St. Cecilia speelden enkele Engelse kerstliedjes op dwarsfluit en saxofoon, de kinderen juichten voor de aanwezige camera’s en de burgemeester vroeg een applausje voor alle deelnemers aan de Kerstafette die naar de aftrap waren gekomen. Hij zei: ‘Het is bijzonder dat we dit met zoveel mensen uit Haarsteeg samen doen. Groen is belangrijk en ik hoop dat als we zuinig zijn op de natuur dat ook de kinderen later nog van het groen en de natuur kunnen genieten.’
De burgemeester zei ook dat de mensen in Heusden dromen willen waarmaken, maar ‘daar moet je wel hard voor werken’. Dat begon al toen hij samen met Thomas uit groep 4, die op die dag jarig was, de eerste kerstwens in de boom bevestigde. Vijf kinderen uit elke groep hadden hun wensen op mooie sterren geschreven en de deelnemers van Zorgboerderij De Deel hadden hun wensen ook prachtig vormgegeven. Met een beetje hulp van de burgemeester en de meesters en juffen werden ook de bovenste takken versierd, en veranderde de boom in een echte wensboom.
Burgemeester Hamming overhandigde de kerstafette fakkel, speciaal gemaakt door Ad van Heijst, aan Jochem Tisse van zorgboerderij De Deel, waar een dag later al de levende kerststal te bewonderen was. Het stokje gaat ook mee naar de knutselochtend waar kinderen van de Lambertusschool samen met buurtbewoners in De Haarstek kerstkaarten maken en mee naar de musical en het kerstconcert op zondagmiddag.
In het volgende nieuwsitem doen wij verslag van de kerstpakkettenactie, de lampionnentocht en het winterconcert.